ဟင္​းသီးဟင္​းရြက္​အ​ေခၚအ​ေ၀ၚမ်ား

''ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အေခၚအေ၀ၚမ်ား"

''ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အေခၚအေ၀ၚမ်ား"

(၁) ခ် ဥ္ေပါင္ရြက္ = sour green / roselle / sorrel / kenaf

(၂) ေဂၚရခါးသီး = chayote / marrow / chaico

(၃) ေဂၚဖီထုပ္ = cabbage

(၄) ကညြတ္ = asparagus

(၅) ဟင္းနုနြယ္ = spinach

(၆) ခရမ္းသီး = egg plant

(၇) မ်ွစ္ = bamboo shoot / elephant shoot

(၈) ဌက္ေပ်ာ္ပင္ = banana

(၉) ပဲျပား = bean curds

(၁၀) ပဲပင္ေပါက္ = bean sprouts

(၁၁) ခရမ္းခ် ဥ္သီး = tomato

(၁၂) အားလူး = potato

(၁၃) ဗူးခါးသီး (အေသးစား) = gourd

(၁၄) ဘူးသီး = calabash

(၁၅) ၾကက္ဟင္းခါးသီး = bitter groud / karalla fruit

(၁၆) မုန္လာဥနီ ( ရွည္ေမ် ာေမ် ာပံု) = carrot

(၁၇) မုန္လာဥျဖဴ အၾကီး = white radish / turnip

(၁၈) ပန္းေဂၚဖီ = cauliflower

(၁၉) မုန္႕ညွင္းျဖဴ (တရုတ္) = chinese cabbage

(၂၀) သခြါးသီး = cucumber

(၂၁) သခြါးသီး ခ် ဥ္ (အငယ္စား) = gherkin

(၂၂) သခြါးသီးေမြွး = musk melon

(၂၃) ေက်ာက္ဖရံုသီး = white pumpkin

(၂၄) ေရြွဖရံုသီး = yellow pumpkin

(၂၅) ရံုပေတသီး = okra / lady's finger

(၂၆) ခ၀ဲသီး = ridged-gourd / ribbed gourd

(၂၇) ေၾကာင္လ်ာသီး = trumpet flower fruit

(၂၈) ဒညင္းသီး = daga / danvo fruit / fithio clobium

(၂၉) ဒန္႕ဒလြန္သီး = drumstick

(၃၀) ေရြွပဲသီး = green peas / snow peas

(၃၁) ဘိုစားပဲ = french bean

(၃၂) ပဲေစာင္းလ်ာသီး = goa bean / winged bean

(၃၃) ပဲၾကာဇံ = vermicelli

(၃၄) ဆန္ၾကာဇံ = rice noodle

(၃၅) ျမင္းခြာရြက္ = indian penny wort leaf

(၃၆) ကိုက္လန္ = chinese kale

(၃၇) ကန္စြန္းရြက္ = water spinach / water convolvulus

(၃၈) ကန္စြန္းဥ = sweet potato

(၃၉) စိမ္းစားဥ = white potato

(၄၀) ပဲျမစ္ = gea beam roots

(၄၁) ဂ် ဴ းျမစ္ = chive roots

(၄၂) ဂ် ဴ း ဖူး = chives

(၄၃) ေျပာင္းဖူး = corn

(၄၄) မုန္႕ညွင္းရြက္ = mustard leaf

(၄၅) မုန္႕ညွင္းေစ့ = mustard seeds

(၄၆) ဆလပ္ရြက္ = salad

(၄၇) ေရမုန္႕ညွင္း = water cress

(၄၈) မွိ ု= mushroom

(၄၉) ငရုတ္သီးပြစိမ္း = green pepper

(၅၀) ဂုန္မာန္ = saffron

(၅၁) ပူစီနံ = mint

(၅၂) ကင္မြန္းခ် ဥ္ရြက္ = acacia

(၅၃) နံနံရြက္ နံနံပင္ = coriander leaf / seeds

(၅၄) တရုတ္ နံနံ = celery (or) chinese persley

(၅၅) အခ်ိ ဳ မွဳ န္႕ = seasoning powder (monosodium glutamate powder )

(၅၆) ၾကက္သြန္ျမိတ္ = spring onion / leek ( shallot , scallion )

(၅၇) ၾကက္သြန္ျဖဴ = garlic

(၅၈) ငရုပ္ေကာင္း = pepper / hot pepper / cayenne pepper / pepper corn / black pepper

(၅၉) ပ် ဥ္ေတာ္သိမ္းရြက္ = curry leaf

(၆၀) နနြင္းမွဳ န္႕ = turmeric power

(၆၁) မန္က် ည္သီး = tamarind

(၆၂) ဖာလာေစ့ = cardamon

(၆၃) နာနတ္ပြင့္ = star of aniseed

(၆၄) ဂ် င္း = ginger

(၆၅) ေလးညွင္းပြင့္ = clove

(၆၆) ဇီယာ = cumin

(၆၇) ပင္စိမ္းရြက္ = basil

(၆၈) စပါးလင္ = lemon grass

(၆၉) ဇာဒိပိုသီး = nut meg

(၇၀) သစ္ဂ် ပိုးေခါက္ = cinnamon bark

(၇၁) နြယ္ခ်ိ ဳ = licorice (or) sweet wood

(၇၂) ၾကက္သြန္နီ (အေသးစား) = shallot (or ) small onion

(၇၃) ဆား = salt

(၇၄) ငရုပ္သီးမွဳ န္႕ = chilli powder

(၇၅) ငရုပ္သီးစိမ္း = green chilli

(၇၆) ကရေ၀းရြက္ = bay leave

No comments:

Post a Comment

ကၽြန္ေတာ္သိသမွ်ေလးေတြ၊ေတြ ့သမွ်ေလးေတြ၊ေတြးမိသမွ်ေလးေတြကို မွတ္စုျပဳလုပ္ထားျခင္းသာျဖစ္ပါတယ္.......အကယ္၍ အမွားပါခဲ့လွ်င္ ကၽြန္ေတာ့္မွာသာ တာ၀န္ရိွပါတယ္.မိတ္ေဆြတို ့အလည္တစ္ေခါက္ေလာက္လာခဲ့ပါဦးေနာ္...

စံပြုအချက်အလက်များ android application

စံပြုအချက်အလက်များစာအုပ်ပါ android application ပြုလုပ်ပေးထားပါသည် အောက်ကလင့်များမှဒေါင်းနိုင်ပါတယ် https://play.google.com/store/apps/deta...